Tips för en billigare badrumsrenovering

Renovera badrummet kan egentligen kosta hur mycket som helst. Men det går att få ett snyggt och proffsigt resultat utan en gigantisk budget. Det finns några sätt att hålla kostnaderna ner vid badrumsrenoveringen. Många gånger så lönar det sig framför allt att vara ute i god tid och göra en noggrann planering. I själva planeringen är det bra att börja göra lite undersökningar över vad material och arbete kostar så du kan göra en realistisk budget inför renoveringen. Delar av badrumsrenoveringen får du inte göra själv utan du behöver anlita ett proffs men en hel del kan du göra för att hålla kostnaderna nere.

Förbered inför badrumsrenoveringen

Ett sätt att hålla kostnaderna nere är att du själv förbereder inför badrumsrenovering. Genom att du själv monterar ner badrummet sparar du timmar på hantverkare. Du kan montera bort exempelvis dusch och badkar själv. Vet du hur man gör kan du också plocka bort toalettstol, men då behöver du vara säker på att du gör rätt. Blir det fel kan det bli fuktskador. Du kan också ta ned tapeter och kakel om du tänkt byta. Genom att själv göra underarbetet som att spackla och slipa sparar du också pengar. Även genom att du själva transporterar bort allt överflödigt blir det färre timmar som går åt om en kakelsättare ska göra det jobbet.

Köpa begagnat till badrummet

Visst är det trevlig att köpa helt nytt och senaste designen? Däremot om budget inte riktigt medger exakt det du är ute efter går det att köpa begagnat. Det finns många siter på nätet där du kan hitta allt från badrumsmöbler till badkar och duschväggar. Det går också att köpa kakel och klinkers på utförsäljning eller andrasortering. Kontrollera bara så att allt är i bra skick. När du köper begagnat har du inte samma garantier som vid nyköp så det är extra viktigt att kontrollera varan innan du betalar.

Prata med en expert

Det kan löna sig att ta hjälp av en expert för att få hjälp att köpa in material till badrumsrenoveringen. Visst kan det kosta lite att anlita ett företag men samtidigt har företagen bra kontakter och kan få ned priserna genom att de köper in material i större volymer. När det kommer till företag kan det också vara en fördel att få hjälp till att skissa upp och planera renoveringen. Det går ofta att få kostnadsfria konsultationer innan du bestämmer dig för om du vill anlita någon eller göra det mesta själv.