Att tänka på vid köp av båttrailer 

Om du planerar att köpa en båt eller redan köpt din drömbåt är det dags att köpa en båttrailer. Trots att båttrailer kan vara lätt att glömma, kommer du inte långt utan att kunna transportera din båt. Med många olika slags båtar ute på marknaden av olika storlekar och märken är det inte alltid lätt att hitta en passande båttrailer. Det gäller att hitta en som passar bra storleksmässigt samtidigt som den ska var lättanvänd. 

Rätt storlek på båttrailer 

Det första du bör utgå från i jakt efter en båttrailer är storleken. Utgå helt enkelt från storleken på din båt som du ska transportera på din båttrailer. Det finns trailers som passar de allra minsta båtarna och de som passar väldigt stora båtar, så att ha ett hum om vad du är ute efter kommer garanterat underlätta processen. Det finns en del trailers som är tillverkade utifrån båtar med vissa mått. Om du är osäker kring hur du ska gå tillväga gällande mått för din båttrailer kan du fråga din återförsäljare om hjälp. SBS Trailers boats for sale

Övriga aspekter att tänka på 

Övriga aspekter som är viktiga att tänka på vid köp av trailer är bland annat vikten. Det är viktigt att trailerns vikt är rätt anpassad efter båten. Kom även ihåg att olika trailers kan kräva olika körkortsklasser. Köp därför ingen trailer som du senare upptäcker att du inte kan köra lagligt, den situationen blir inte så rolig! Övriga saker att tänka på är att bredden och längden av trailern behöver passa båten. Kontrollmät och ta hjälp av proffs i branschen om du känner dig osäker. En faktor som är lätt att förglömma är däcken och zinkanod  till trailern. Olika trailers kan ha olika däckdimensioner, vilket kan påverka körningen på olika sätt. Om du planerar att köra långa sträckor med din trailer är det fördelaktigt att köpa en trailer vars däck har större dimension. För kortare sträckor spelar dimensionen på däcken inte lika stor roll. 

Olika körkortsbeteckningar 

För att få köra tungt släp krävs det E,CE eller BE körkort. Trailers på en totalvikt på under 750 kg räknas som en lätt transport. Om trailerns vikt är lägre än bilens vikt som drar trailern räkans det också som en lätt transport. Tung transport blir det först när trailerns vikt är mer än bilens vikt eller den totala sammanlagda vikten blir mer än 3,500 kilo. Se till att beräkna detta innan du köper en trailer så du vet att du får köra din båt på din trailer lagligt utifrån körkortsbeteckningen du har. Kom ihåg att ta professionell hjälp om du är osäker eller behöver hjälp med att räkna.