Förbättra badrummet och höj bostadens värde

Har du ett hus eller lägenhet som du funderar på att sälja? I så fall bör du ta en extra titt på badrummet för att se om det är något där som kan förbättras. Troligtvis finns det en del du kan göra med badrummet som kan göra det nyare, fräschare och finare. Här nedan får du några förslag på vad du kan göra.

Badrummet – jätteviktigt för bostadens värde

Ett effektivt sätt att höja värdet på en bostad är att förbättra den på olika sätt. Exempelvis kan en fasadrenovering göra att huset ser mycket fräschare ut och därmed ökar värdet. Badrummet är ett utrymme som bör vara i toppskick för att inte dra ner värdet på bostaden och därför är det viktigt att du prioriterar badrummet med jämna mellanrum och säkerställer att det är i gott skick. Håll gärna regelbundet koll efter eventuella fel och brister som kan dyka upp och se till att de åtgärdas så fort som möjligt innan problemet blir ännu större.

Förbättra badrummet

Förutom att underhålla badrummets skick regelbundet kan det vara väldigt bra att själv genomföra förändringar i badrummet när tid och pengar finns, exempelvis kan du:

  • Installera golvvärme

Golvvärme är ett effektivt sätt att värma upp en bostad och det anses även vara en lyxig tillgång i ett hem som höjer mysfaktorn. I badrummet är golvvärme väldigt praktiskt då det gör luften där inne torrare, vilket gör att handdukarna torkar snabbare. Dessutom är det alltid uppskattat att sätta fötterna på ett varmt badrumsgolv när man kommer ut från duschen.

  • Byta kranarna

Många badrum har standardiserade vattenkranar, vilket gör att badrummet får ett opersonligt utseende. Anlita en hantverkare för att byta ut kranen till handfatet och i duschen till något mer personligt och modernt. Det gör nämligen att badrummet blir mer intressant vid en eventuell försäljning.

  • Byta ut badkaret mot duschhörna

Av någon anledning anses det vara mer fördelaktigt med en duschhörna än ett badkar i badrummet, det kan hittas förslag till sådant här: https://badrumsrenoveringargöteborg.se. Den främsta orsaken till det kan vara att en dusch är lättare att använda och hantera för de allra flesta. Om du i dagsläget har ett badkar kan det vara bra att byta ut det mot en dusch istället. Har du plats för båda kan det vara smart att ha båda.

  • Förnya vitvarorna

Det kan vara bra att byta ut en tvättmaskin eller torktumlare som är äldre än tio år. Förmodligen fungerar de fortfarande ganska bra och du kan därför få en slant för dem om du väljer att sälja dem. Köp istället några helt nya som bidrar till att öka värdet på din bostad. Det bästa är att välja en extra energisnål variant.