När är det läge att gå på diet? 

Vi kan ofta läsa om olika dieter som säger sig hjälpa dig som vill gå ner i vikt. En av de absolut kändaste är 5:2 där du under 2 dagar i veckan ska äta väldigt få kalorier. De andra fem dagarna äter du ungefär som vanligt. Det finns också dieter där du ska skippa kolhydrater och endast fokusera på protein och fett. En diet kan fungera under en tid men det kan också få motsatt effekt. Så hur vet man egentligen när det är läge att gå på en diet? Det kan du kolla med bäst pt online.  

 

En diet är inte tänkt som ett normaltillstånd 

Något som du måste tänka på när du ska börja med en diet är att du inte bör hålla dig till en diet för länge. Om målet är att du ska gå ner i vikt bör du sätta en första målvikt. När du har kommit ner till detta mål bör du fortsätta med en hälsosammare livsstil utan att dieta. Det kan nämligen vara skadligt för kroppen att få i sig för lite kalorier under en längre tid. Det är något som du alltid bör ha i åtanke när du ska börja på en diet. 

 

Hoppa inte över måltider 

En annan sak som är viktig att tänka på är att du inte får hoppa över måltider. Det blir lätt lockande att skippa måltider i hopp om att snabbare gå ner i vikt. Det kommer dock bara leda till att du blir ännu mer hungrig och överäter lite senare. Risken är då också att du äter onyttig mat eller godis för att snabbt kunna minska hungerkänslorna. Även om du bara får äta 800 kalorier om dagen kan du äta fyra eller fem måltider. Det finns flera goda och hälsosamma recept som innehåller runt 200 kalorier. Sedan kan du fylla på med frukt eller något annat lite nyttigare mellan måltiderna. Glöm inte heller att dricka vatten under hela dagen. 

 

Gör inte för mycket på en gång 

Det är lätt att bli för ivrig när du går på diet och att du vill göra allt på en gång. Ta det lugnt i början och tänk långsiktigt istället för att få snabba resultat. Det är också viktigt att du inte tränar för hårt i samband med en diet. Eftersom träning tar väldigt mycket energi är det svårt att få bra resultat. Om du ska gå på diet räcker det normalt med att ta en halvtimmes promenad varje dag. Det är vardagsmotionen som är det viktiga.