Slå ihop lån

Att bara ha ett lån från https://snabblån.io betyder att du kan förbättra din kreditvärdighet, vilket gör det möjligt att kunna få bättre villkor på eventuella lån du ansöker om i framtiden. Det är även lättare att hålla reda på och betala av endast ett lån istället för flera.

Om du har flera mindre lån och krediter hos olika låneinstitut eller har köpt prylar på avbetalning kan det vara ett bra alternativ att slå ihop alla lån till ett. Det är flertalet banker och låneinstitut som erbjuder samlingslån, även kallat hopbakslån. Det är ett slags lån som gör det möjligt för dig att lösa smålån och krediter som du har. Den stora fördelen med ett samlingslån är att du har möjlighet att få en lägre månadskostnad. Men det gäller att ändå se upp när du ska samla dina lån för att inte på sikt få dyrare omkostnader för lånet.

Jämför kostnader mellan lånen
När du ska samla dina lån är det viktigt att du jämför alla kostnader för det nya lånet med de kostnader som du har nu. Om du inte ser upp kan du få ett samlingslån som har en lägre månadskostnad men som har en längre återbetalningstid, vilket gör att lånet kostar mer totalt sett. Jämför det potentiella samlingslånet med lånen du har idag. Kontrollera även vad samlingslånet har för ränta. En lägre ränta är positivt så länge återbetalningstiden är samma som dina lån du har nu. En annan sak som är viktig att ha koll på när du ska ansöka om ett samlingslån är vilka avgifter som tillkommer. Aviavgifter varje månad för ett lån med lång återbetalningstid kan bli dyrt. Ta därför reda på vad den effektiva räntan är för det nya lånet.

Privatlån med eller utan säkerhet
Ofta är ett samlingslån ett privatlån utan säkerhet men det finns även samlingslån med säkerhet. En del långivare har ett lösenkrav när det kommer till att lösa andra lån och krediter, vilket betyder att de endast beviljar lånet om pengarna används just för det ändamålet.

Ta kontroll över din ekonomi
Innan du ansöker om ett samlingslån är det bra att ta ett helhetsgrepp över din ekonomi för att ha bra koll. Ta reda på allt kring dina lån och vad de kostar dig. Använd sedan en låneförmedlare för att få flest lånealternativ och där endast en kreditupplysning på dig tas. När du har fått olika erbjudanden gör du bäst i att jämföra de olika alternativen för att hitta det bästa lånet. Om du hittar ett samlingslån som totalt sett kostar mindre gör du en ansökan.

Amortera extra på lånet
När du har fått ett samlingslån godkänt och löst dina gamla lån är det en bra idé att försöka amortera lite extra nu när du får lite pengar över genom sänkta månadskostnader. På så sätt kan du bli skuldfri snabbare. Du kan även dra in på onödiga utgifter som du har för att kunna lägga ytterligare lite pengar på lånet.