Badrumstrender just nu!

Om du letar efter inspiration till din badrumsrenovering, då har du hittat helt rätt. I följande text kan du hitta mer information om vad som anses vara det trendigaste när det kommer till badrum just nu. Dessutom hittar du en del tips och trix som kan underlätta för dig under din badrumsrenovering.

Heta trender

I takt med att pandemin har tvingat allt fler att hålla sig hemma så har också intresset för renoveringar ökat markant. Både möbelaffärer och byggföretag har haft framgångsrika kvartal trots pandemin, som en följd av att fler och fler vill renovera. Om du också vill renovera ditt badrum kan det vara smart att leta inspiration för att hitta det som passar dig bäst.

Ett av de mest trendiga materialen just nu när det gäller badrum är naturtrogna material. Främst trä och andra liknande material är väldigt inne nu. Det gäller färgskalorna också, allt som är inspirerat av naturen och gärna lite dovare färger. Några exempel på färger som är trendiga är beiget, blått, grönt, brunt och inslag av gult i olika nyanser.

naturen inför badrumsrenovering

En annan het trend som följer det naturtro

gna temat nämnt ovan är att fler och fler fyller sina badrum med växter. Det är smart av flera anledningar, dels så hjälper växterna till att skapa ett bra klimat i badrummet och dels piggar växterna upp hyllor och annat. Dessutom kan växterna bidra med en klick färg om du väljer att gå på det mer naturtrogna temat.

I motsats till den naturtrogna trenden är det också trendigt med industriella material. I det fallet är det snarare mörkare färger och fler metaller som gäller. Exempelvis att kakla badrummet med svart eller mörkgrått kakel samt att byta ut kranarna till andra metaller såsom koppar eller guld.

Tips och trix

Innan du påbörjar din badrumsrenovering är det viktigt att fundera igenom några saker. Du behöver dels bestämma dig för hur omfattande du vill att din renovering ska vara. Om du vill göra en mer omfattande badrumsrenovering Stockholm så behöver du med största sannolikhet ta hjälp av en hantverkare som är specialist på avlopp eller el. Dessutom behöver du bestämma hur länge du klarar dig utan ditt badrum. Om du bor i ett hus med mer än en toalett, men bara en dusch, kan det vara läge att planera en tillfällig lösning.

Ett exempel på tillfälliga lösningar är att duscha på närmaste gym eller badhus. Det brukar inte vara särskilt dyrt. Ett annat sätt är att köpa en billigare duschkabin som du kan ställa i ett annat våtutrymme, exempelvis tvättstugan och sedan sälja eller slänga när din badrumsrenovering är färdig.